In de etalage

Aandacht voor onze projecten

SAMEN Het Andere Zoom Gedicht

Wat betekent SAMEN voor jou?

Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. Ook en misschien wel juist tijdens corona. Wat betekent SAMEN voor jou? Dat was de vraag die Special Arts samen met Blindschelder & Raadsman aan tal van dichters met een beperking stelde. Ter ere van de poëzieweek 2021 maakten zij samen een coronaproof Zoomgedicht waarin zij deze vraag beantwoorden.

Lees meer

Poëzie voor 75 jaar vrijheid

In het kader van 75 jaar Vrijheid heeft Special Arts landelijk de vraag uitgezet om een gedicht te schrijven over vrijheid. Vrij zijn is ook jouw taal die er toe doet. Door taal vorm te geven, bijvoorbeeld in een gedicht, ontstaat iets om trots op te zijn. En het plezier, de groei, de ervaring iets te melden te hebben dat anderen lezen, geeft kippenvel.

Lees meer

Bijzondere PoëzieBoombankjes in Amersfoort

De zomer van 2020 werd in Amersfoort opgeluisterd met boombanken met daarop bijzondere gedichten. De bankjes lijken gevouwen witte pagina’s neergedwarreld uit de boom met daarop poëzie met het thema ‘vrijheid’.

Lees meer

Poëziebosroute

Op landgoed Groeneveld in Baarn is de Poëziebosroute uitgestippeld. Het startpunt is de parkeerplaats aan het einde van de Wildenburglaan in Baarn. Hier staat ook een folderstandaard: de folder [PDF] Je kunt daar een route van 1,3 kilometer lopen. Met de rolstoel kan ook.

Lees meer