Het Groot Poëziefeest op 5 juni 2023

iedereen is welkom op het Poëziefeest!

Of je al wel of nog niet hebt meegedaan met onze workshops, poëziewedstrijd of het online Poëziecafé. Of je veel met taal bezig bent of schrijven juist moeilijk vindt. Je bent welkom met je klas, groep of met je familie. Mattino is al onderweg!

Het wordt een superleuk groepsuitje in het AFAS Theater Leusden vol verrassingen, muziek, theater, workshops, een open podium en natuurlijk de nieuwe dichtbundel. Art-Jan de Vries en Mattino zijn er ook.
Zij zijn niet de enigen die komen: natuurlijk onze studenten en poëziegirls Amber, Jaime, Naomi en Tara, geluidskunstenaar Erik Langhout, Jouke en Wiepkje nemen je mee in de geheimen van het mini-theater, je kunt een gedicht dansen, woorden ruiken of misschien kies je wel voor een workshop Spoken Word. En we zijn er met het Poëziecafé met heuse obers en cafémuzikanten. Natuurlijk zorgen we er ook voor als je even wilt uitrusten van alle indrukken dat dit kan.

Het programma:
Om 11.30 uur gaan de deuren van het AFAS Theater Leusden open
Van 11.30 – 13.00 uur kun je meedoen aan het workshop en kijkprogramma in de foyer
Van 13.00 – 15.30 uur is er een verrassend zaalprogramma met pauze
Vanaf 15.30 uur kun je je gedicht voordragen op het open podium

Jullie willen natuurlijk weten waar het feest zal zijn…Dit is het mooie AFAS Theater Leusden, Inspiratielaan 3, 3833 AV Leusden. Je kunt hier gratis parkeren.

Hebben jullie een idee om een gedicht op het podium te laten zien, horen of spelen? Laat het ons weten en wie weet staan jullie 5 juni in de spotlight op het open podium.

Wees er snel bij, zodat je al dit moois niet gaat missen!
Tot 5 juni 2023!

nu stoelen reserveren

SAMEN maken we er een groot feest van! Wat kun je nu al doen?

1. Tip van ambassadeur Richard Muller
Richard maakte een filmpje met tekening voor de Vrienden van Cosis. En hoe mooi: zij zorgen ervoor dat er een bus gehuurd kan worden. Kijk of jullie organisatie ook Vrienden heeft aan wie jullie een bus kunnen vragen. Maak een filmpje, tekening foto en/of gedicht. Stuur het filmpje naar jullie speciaal vervoersbedrijf.


2. Je krijgt een pakketje per post
Als je je hebt aangemeld ontvang je van stagiairs Amber, Jaime, Naomi en Tara een doosje per post. Hiervan mogen jullie een verteldoosje maken en dit meenemen naar Het Groot Poëziefeest. In dit filmpje vertellen ze wat de bedoeling is. Het Verteldoosje is je entreebewijs. Dus niet vergeten!

3. Spreek je gedicht in en mail het naar poezie@specialarts.nl
Geluidskunstenaar Erik Langhout geeft tips hoe je je gedicht kunt opnemen.
* Inspreken kan met de mobiele telefoon, die je gewoon aan je oor houdt.
* Belangrijk is een rustige plek die niet hol klinkt en waar geen omgevingsgeluiden zijn. Bijvoorbeeld een slaapkamer.
* Apps die geschikt zijn voor een goede opname:
Voor de iPhone is RECORDER PLUS een handige en voor Android de app met de zelfde naam. Het enige belangrijke is dat de app het opname formaat en de kwaliteit kan instellen.Voor beide apps is dat .WAV als opname formaat en 44.1 of 48.00 KHZ of HIGH kan worden ingesteld. Liefst de combinatie WAV en 48khz. Als het niet helemaal lukt is er geen man over boord.

Erik zie je rechts op de foto. We gaan daar iets leuks mee doen!

4. En jaha voor iedereen die tot het einde doorleest? Je kunt busvervoer winnen:
Als je de enquête invult en met 50 personen naar Het Groot Poëziefeest wilt komen? Dat kan je dagbesteding zijn samen met andere dagbestedingen, je woonlocatie, je klas, je familie. Dan rijdt deze bus misschien wel naar jullie toe:


Wat hebben we er een zin in om jullie te zien!

Tine & Art-Jan