Nieuws

Terugblik online Poëziecafé 25 april 2024

Art-Jan en Tine zijn vlak voor Koningsdag met het online Poëziecafé neergestreken in Slot Zeist en hebben weer een thema bedacht: je eigen naam. Wat betekent jouw naam? Juf Wiepkje legt uit wat een naamgedicht is, de burgemeester van Emmen en anderen lezen gedichten voor en Mattino is er weer!
Lees verder om te zien hoe je zelf ook een naamdicht kan schrijven.

Lees meer

Spreekbuisjes: interactieve gedichtjes

Wat zijn Spreekbuisjes?

Een Spreekbuisje is een buisje waarin iemand een eigen gedicht heeft gestopt. Hij/zij legt hem op een goed zichtbare plaats neer om de vinder te verrassen. Bijvoorbeeld in een bibliotheek of in de trein, op een picknicktafel, in het park of op het zadel van een geparkeerde fiets.

Wat doe je als je een Spreekbuisje vindt?

Lees meer

Verschenen Natuurlijk groeit gras

Jurylid en dichter Ingmar Heytze over de dichtbundel Natuurlijk groeit gras:

“Dichters die graag moeilijk of onbegrijpelijk doen, die lees ik niet zo graag. Dichters die hun verwondering opschrijven op de mooiste manier die ze konden bedenken, daarvan houd ik des te meer. Dat zijn voor mij de echte dichters. Dit boek staat van begin tot eind vol met hun gedichten.”

Een selectie van 156 gedichten uit de bijna 1.000 inzendingen voor de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht zijn te lezen in de dichtbundel Natuurlijk groeit gras.
De bundel is verkrijgbaar via de boekhandel en Special Arts.
ISBN: 978-94-91341-08-3

Lees meer