Nieuws

Mattino is al Onderweg naar het AFAS Theater

Mattino zingt onderweg al fietsend het gedicht van Roxanne Scheffer.
Hij is niet de enige die onderweg is naar Het Groot Poëziefeest op maandag 5 juni: ook presentator Art-Jan, geluidskunstenaar Erik Langhout en stadsdichter van Amersfoort Twan Vet. Jouke en Wiepkje nemen je mee in de geheimen van het mini-theater, je kunt een gedicht dansen, woorden ruiken of misschien kies je wel voor een workshop Spoken Word.
En we zijn er met het Poëziecafé met heuse obers en cafémuzikanten.

Lees meer

Werkplaats Nationaal Monument Kamp Amersfoort

4 mei 2023 – Dodenherdenking Rusthof Amersfoort Natuurlijk, samen herdenken
https://www.amersfoort.nl/nationale-dodenherdenking-4-mei-amersfoort
5 mei 2023 – Poëzierondleidingen Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Op 4 en 5 mei 2023 dragen dichters met een beperking hun gedichten voor. Deze gedichten schreven zij naar aanleiding van hun bezoek aan Kamp Amersfoort.
Op initiatief van Special Arts staan gemeente Amersfoort en Nationaal Monument Kamp Amersfoort stil bij de ‘vergeten’ groep mensen met een verstandelijke handicap die werden vervolgd en omgebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Van de gedichten is een kaartenset gemaakt die in de Poëzieweek 2023 ter inspiratie is verstuurd aan alle burgemeesters in Nederland.

Lees meer

Basistraining Het Gedichtenlaboratorium in gebruik

Dinsdag 18 april 2023 – Wil je zelf aan de slag met taal samen met mensen met een verstandelijke beperking of NAH, maar weet je niet zo goed hoe daarmee te starten? Dan is de Basistraining van het Gedichtenlaboratorium precies wat je nodig hebt. Lees wat deze training inhoudt en bekijk ook zeker de reacties van onze deelnemers.

Lees meer