Basistraining Het Gedichtenlaboratorium in gebruik

Dinsdag 18 april 2023 – Wil je zelf aan de slag met taal samen met mensen met een verstandelijke beperking of NAH, maar weet je niet zo goed hoe daarmee te starten? Dan is de Basistraining van het Gedichtenlaboratorium precies wat je nodig hebt. Lees wat deze training inhoudt en bekijk ook zeker de reacties van onze deelnemers.

Het Gedichtenlaboratorium werkt met een systeem van 10 stappen waarin je tot een gedicht kunt komen. Dit maakt het overzichtelijk voor zorgmedewerkers die nog maar weinig met poëzie hebben gedaan, maar het kan ook een nieuwe invalshoek geven voor wie juist heel veel ervaring heeft met gedichten. Onze Basistraining kan dus voor iedereen iets nieuws opleveren.

Aan het eind van de dag kun je een klein groepje aan het schrijven zetten en begeleiden bij hun proces, met hulp van de werkwijze Taalvorming. En voel je je vrijer om poëzie in te zetten om cliënten of leerlingen te stimuleren om hun eigen geluid te laten horen, te delen wat hen bezighoudt, raakt of ontroert en taalvaardigheden te verbeteren.

Janne en Annemiek volgden eerder de training. In dit filmpje vertellen zij hoe ze daarna aan de slag zijn gegaan.
Meer informatie lees je via deze link: https://www.gedichtenlaboratorium.nl/aanbod/basistraining/