Nadia Doove Special Arts Dichter 2023-2024

Nadia Doove Special Arts Dichter 2023-2024

Maandag 5 juni 2023 zijn tijdens Het Groot Poëziefeest in het AFAS Theater Leusden de winnaars van de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht bekendgemaakt. 

De eerste prijs is gewonnen door Nadia Doove van MOMO Theaterwerkplaats voor haar gedicht Als ik een vulkaan was. De jury, bestaande uit Ingmar Heytze, Guusje Ter Horst, Najiba Abdellaoui en Martin Rombouts, schrijft in het juryrapport:

“Goede dichters zijn in staat om met woorden de wereld met nieuwe beelden te verrijken. Nadia Doove is een goede dichter. Dit schijnbaar simpele gedicht begint met twee mooie beelden, je voelt je bijna zelf naar beneden vallen, en eindigt met een ontzettend creatief, verrassend en haast ingenieus plaatje waarvan je je als lezer afvraagt hoe iemand bij zo’n gedachte komt. Hoe verzin je het? Het ritme en de dosering – geen woord teveel – maken het af. Kortom, een hele originele interpretatie van het thema, dat in zijn kortheid ontzettend doeltreffend is.”

Naast een canvas van haar gedicht en een gegraveerde pen, mocht Nadia ook de titel Special Arts Dichter 2023-2024 in ontvangst nemen. Gedurende deze periode zal zij samen met andere dichters gedichten schrijven over onderwerpen die zij belangrijk vindt om aan te kaarten. De eerste die met de kersverse Special Arts dichter aan de slag gaat, is Ingmar Heytze.

Larissa Verhoeff, de stadsdichter van Ede in gesprek met Nadia Doove:

Lees het interview

Nadia was ook te gast bij Paul de Leeuw in de uitzending van Knoop & de Leeuw van 23 december 2023.

Bekijk de uitzending