Op het podium

Wat is er mooier dan je gedichten te laten horen op het podium? Op deze pagina zie je daar de volgende voorbeelden van:


Nationale Poëziedag Amersfoort

Vanuit café Halewijn met dichters uit Amersfoort, Manuel Poelstra:
“Donderdag 26 januari 2023 was ik uitgenodigd om gedichten voor te dragen bij de avond van het gilde van de Amersfoortse dichters. De avond startte om half 8 met muziek gespeeld en gezongen door de Amersfoortse stadsdichter Twan Vet. De eerste dichter die voor ging dragen was de rapper en spoken word kunstenaar Fabio Lemoine alias Monnik. Monnik is ook ambassadeur van het Andere Gedicht van Special Arts en ging mij ook aankondigen.”

Twan Vet, Rapper Monnik, Manuel Poelstra, Jack de Waart, Marthe van Bronkhorst, Zoophis, Ali Serik
Foto: Ewerdt Heideman/Smulders AV

“Ik heb ten eerste twee van mijn gedichten voorgedragen, namelijk ‘Verstandelijk verrijkt’ en ‘Het menselijk brein’. In mijn enthousiasme bleef ik nog even op het podium en maakte ik gebruik van het moment om mijn zelfgeschreven Franse rap ten gehore te brengen over de coronapandemie. Daarna heb ik nog mijn Spaanse rap ‘Una mala fiesta’ volmondig de ether in geslingerd. Dit was geheel tegen de afspraak in maar het werd oogluikend toegestaan. Het publiek vond het geweldig. Na mij kwamen een aantal Amersfoortse dichters en spoken word kunstenaars. Ik heb de hele avond bijgewoond en genoot met volle tuigen. Ik ging pas naar huis toen de zaak ging sluiten.”  


Jan Glas, Richard Muller, Tsead Bruinja en Steijn Minholts

Boekhandel Godert Walter Groningen

De Poëzieweek 2023 is een groot feest! Bij boekhandel Godert Walter in Groningen werd door Tsead Bruinja, de samensteller van de fantastische dichtbundel ‘De eerste bloemlezing van de Nederlandse poëzie 101 gedichten uit het Koninkrijk van 1945 tot nu’ overhandigd aan drie dichters die een unieke bijdrage hebben geleverd. Groninger dichter Jan Glas, Richard Muller – ambassadeur van Het Andere Gedicht – en Steijn Minholts, de jongste dichter uit de bundel.
Tussen de boeken droegen de dichters hun gedicht voor, kreeg Tsead de ambassadeursbutton door Richard Muller en Tine Veldhuizen van Special Arts opgespeld en werden de bundels gesigneerd.

Beluister de gedichten:
Steijn Minholts – gedicht Amper – ingezonden voor de wedstrijd Doe maar, dicht maar van het Poëziepaleis.
Richard Muller – gedicht Aardbeving – ingezonden voor Het Andere Gedicht, opgenomen in de bundel Waar ik weg waai.
Jan Glas – gedicht De mooie bakker.
De bloemlezing is een prachtig voorbeeld van inclusiviteit.