Verstopt in het GlitterWensDoosje: Iris Penning

“Met 22 gespitste oren in een kring, een klein GlitterDoosje en een Verteldoos vol taalbloemen op de ronde tafel in het midden: zo begint een zonnige gedichten- dinsdagmiddag in ons Atelier van Severinus in de Zilstermolen in Veldhoven.

Een grote verrassing vandaag want we ontmoeten een echte stadsdichter. Ze komt uit onze grote-buurgemeente Eindhoven, maar ze klinkt net zo mooi licht-Brabants als wij. Ze is ook nog eens muzikant en ze heet Iris Penning.

Al snel vullen haar stem en gitaar de ruimte met prachtige klanken: “Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan”… We luisteren ademloos en vangen haar muziek met onze mobiele telefoons. Tussen Iris’ liedjes door dragen we steeds een paar van onze gedichten voor. Die gaan over een meeuw, een zeegesprek, kriebelbeesten, kruidenkleuren in een verpleeghuis, muggen meppen, eigen breiwerk, een hond in een mand, een raadsel en natuurlijk over de Zilsterkermis. We zingen samen, spelen luchtcello, praten en drinken koffie en kopjes geluk. Iris vraagt in haar nummer “Aan wal” om flessenpost, en gelukkig hebben we die voor haar klaarstaan, gevuld met gedichten, parels en schelpen. Het is een kleurrijke middag, mooi van sfeer, raak en gevarieerd van (dicht)toon.

Iris Penning bij Atelier Severinus

Het leven is niet altijd leuk, maar deze middag is duidelijk een feestje: “Dan maar genieten”, zingt Iris, en dat hebben we zeker gedaan! Dankjewel, en hartelijke groeten uit Atelier Severinus!” Niet alleen het Atelier vond de middag een groot succes, ook voor Iris zelf was het heel leuk. “Het smaakt naar meer,” laat ze ons weten, want ze vond het “een superfijne middag.”