Aanbod

Basistraining

het Gedichtenlaboratorium in gebruik

door Blindschelders & Raadsman i.s.m. Special Arts

Wil je zelf aan de slag met taal samen met mensen met een verstandelijke beperking of NAH, maar weet je niet zo goed hoe daarmee te starten? Dan is de Basistraining van het Gedichtenlaboratorium precies wat je nodig hebt. Lees wat deze training inhoudt en bekijk ook zeker de reacties van onze deelnemers.

Lees meer

Verdiepingstraining

van het Gedichtenlaboratorium naar meer

door Blindschelders & Raadsman i.s.m. Special Arts.

Na de basistraining heb je ervaring opgedaan in het schrijven van gedichten met je leerlingen, cliënten of bewoners. Nu begint het echte werk: wat doe je als iemand steeds fouten maakt? En: mag je teksten van een ander veranderen? Wat doe je als iemand heel snel klaar is?

Lees meer

Workshops in de praktijk – speciaal onderwijs

Binnen Het Andere Gedicht worden er trainingen en workshops gegeven, waarin je de werkwijze van Het Gedichtenlaboratorium ervaart en gaat spelen met taal. Daar komt veel moois uit.

Poëzieworkshop bij VSO De Kleine Wereld in Gorinchem‘Wat ruik ik nou’?

Taalverleider Marijke de Val en stagiaire Tara Akkerman geven een poëzieworkshop aan leerlingen van VSO-school De Kleine Wereld in Gorinchem. Er zijn acht leerlingen tussen de 13 en 20 jaar. Binnen het thema Natuurlijk van Het Andere Gedicht hebben leerlingen en begeleiders een geur meegenomen. Een luchtje met een eigen verhaal.

Lees meer

Poëzieworkshop door Laura Theunissen – woensdag 1 maart 2023

Iedereen kan dichten, jij ook! – Ederein kèntj dichte, doe ouch!

Op woensdag 1 maart 2023 geeft dichter en ambassadeur van Het Andere Gedicht Laura Theunissen een poëzieworkshop voor mensen met én zonder verstandelijke beperking.
De poëziemiddag vindt plaats op woensdag 1 maart 2023 van 14:00-15:30 uur in de bibliotheek van Tegelen.
Aanmelden kan via info@bibliotheekvenlo.nl

Lees meer

Poëzieworkshop op locatie

door begeleiders getraind door Blindschelders & Raadsman i.s.m. Special Arts

Op de eigen locatie, onder begeleiding, zélf gedichten maken? Dat kan! We sturen graag een getrainde begeleider, een taalverleider, naar je toe!

Nodig 6 cliënten, leerlingen of bewoners uit voor een schrijf- of dichtmiddag, regel een rustige plek, pennen en papier en één of twee begeleiders. In je eigen groep er­vaar je hoe er verteld, geschreven, gedacht en getekend wordt.

Lees meer